Enebær røgsmuld mellem grov røgflis
Enebær flis mellem grov 2 liter
God blanding af flis, nåle og bær, bruges som smagssætter enten alene eller blandet i Bøge eller Ellesmuld til røgning.
De fleste vil nok vælge at bruge en blanding af Bøg eller El sammen med Enebærsmuldet da man normalt vil gå efter en mindre kraftig enebærsmag som kan være ganske kraftig og for dominerende alene, prøv dig frem, start med en femtedel enebær flis blandet med feks Bøg.
Enebær har en høj placering i de smagsættere vi traditionelt har brugt i norden, vi har nærmst altid brugt enebær i vores køkken, bærerne alene i saucer, vildtgryder og til Gin lignende drikke mm, hele ris(grene) på bålet når kødet hang til tørre inde i vores huse eller lavuer(sametelte) for at give god smag og hjælpe med konserveringen.
Idag bruger vi nok mest enebær når vi griller og laver bålmad for sjov, vi eksperimenterer for at finde den gode smag på vores fisk og kød og der er ingen grund til at holde sig tilbage, det er nemt og der kommer ofte ganske velsmagende resultater ud af "anstrengelserne"
Foliebakkerne har gjort det nemt at blande forskellige røge produkter sammen hjemme i køkkenet, ud over at smagssætte dit kød og dine fisk direkte på overfladen med krydderier, lager, saucer mm, så er det nu også muligt at blande røgsmuld med krydderier, samt forskelligt smuld der er med til at give de smage og egenskaber du ønsker dig, her kommer enebærsmuld virkelig til sin ret, bacon, stege, fugl, alt kan røges og med enebær kan du fremelske den smag du holder af, men start med moderate mængder enebær i foliebakken, bland med bøg.