Røgsmuld af rød EL, Elletræet sikrer en mere mild aromatisk røgning, elletræet er nemmere at docere, du undgår en alt for kraftig røgning. Elletræ er en rigtig god træsort til rygning af fisk og kød, Elletræ giver ved rygning en mere delikat smag .
Traditionelt bruger vi Bøg og en gang imellem Eg i Danmark men prøv roligt denne Elletræs røgsmuld.
- Røgning ved lav temperatur er ofte bedst, luft ikke ud, brug mindre varme, men undgå at processen dør ud, røgning tager tid.
- Brænder røgsmulden for hurtigt , kan du kvæle luften eller bruge en vandforstøver eller dryppe vand på røgsmulden i små dråber.
- Mellemgrov røgsmuld, holder lidt længere end det helt fine smuld
- Elletræ, rød El
- Indeholder 2 liter grov elletræ smuld.
- Forbrug: Mindre fisk tex Abbore 2-3 dl, stor Ørred 4-5 dl i en ABU røger
- Kan også bruges i Webergrill til Laksesider, placer laksen lidt væk fra briketterne, placer røgsmuld i alu bakke, sæt denne direkte på briketter.
NB Størrelsen på poser med røgsmuld opgives ofte i liter istedet for kg eller gram, det gør man fordi at luftfugtigheden i røgsmulden kan variere og dermed varierer vægten ganske meget, det giver derfor bedst mening at bruge liter istedet for en vægtenhed
Skriv din egen anmeldelse
Senest viste