Toast jern til bål med elg motiv
Toast jern til bål med elg motiv
Med dette sandwich jern laver du lækre sandwich over bålets gløder, dine hjemmelavede sandwich bliver præget i overfladen med et flot motiv af skovens konge: Elgen
De fleste vil nok ty til gammelkendte opskrifter, klassikere med sandwich brød, ost og skinke og ikke et ondt om dette, men en sandwich kan varieres på utallige måder, selvfølgelig er de to skiver brød helt nødvendige, ellers virker jernet ikke efter hensigten og så er det heller ikke en sandwich, men derudover er det bare at gå til den, alle former for tilberedt kød kan bruges, skiveskåret eller som en "pullet" variant er fint, her kommer så fyldet ind, og det er her du for alvor sætter dit eget præg.
Med grønt, sovse, oste, sandwich smørelse, ketchup, sennep, krydderier, spejlæg og meget mere kan du lave vrid over klassikere og helt nye sandwicher verden aldrig har skuet før.
NB Hold lidt igen med alt det "flydende", når jernet klemmes sammen om sandwichen risikerer du at overskydende kommer ud i kanterne og brænder fast eller falder i bålet.
Dine flotte og velsmagende varme sandwich kommer færdige prydet med et flot relief af en Elg med stort flot gevir, det giver lige prikken over i´et på den varme snack.
Jernet er lidt tungt, men er let at have med hvis man har en lille rygsæk hvor det kan stå på højkant med skafterne ud af toppen på rygsækken, rygsækken kan passende rumme resten til et varm snack måltid, brug Tupperware eller lign til opbevaring, så det ikke lækker eller bliver mast undervejs.
Det er IKKE svært at bruge dette jern, MEN der er nogle få regler du skal følge for at få maksimal glæde af dit bål jern, læs herunder:
Vigtigt at vide før brug, særligt første gang: For en sikkerheds skyld skal du opvarme jernet, ikke rødglødende men godt varmt, det kan du gøre forsigtigt på dit komfur, vask det så meget grundigt med sulfo for første og sidste gang, skyl derefter med rigeligt varmt vand, så burde dit jern være fri for industrielle olier mm fra fremstillingsprocessen.
Opvarm igen jernet til "godt varm", nu indgnider du alle overflader i ren neutral duftende madolie, brug raps solsikke eller vindruekerne olie, IKKE stærkt lugtende olie som feks Olivenolie(det er ikke farligt, det lugter bare ikke så godt når jernet er varmt og så smager det igennem på det du laver i jernet)
Efter Brug, særligt første gang: Skyl jernet, brug evt stiv børste hvis rester er brændt fast, tør jernet helt og påfør igen et godt lag neutral madolie, over alt, spar ikke på olien, støbejern kan godt suge en del, særlig første gang du behandler det.
Stil jernet tørt indendørs så det ikke ruster, skulle jernet få lidt rust til næste gang du skal bruge det så fortvivl ej, rust er ikke farligt, børst det af og skyl grundigt så rest rust ikke farver dine sandwich og giver dem en sær smag.
Brokker ungerne sig over lidt rust siger du bare det ikke er rust men det "Tredje krydderi"
Sikkerhed: Bruger du papir til at fordele olien skal det ikke smides i skraldespanden, olieklude kan i sjældne tilfælde selvantænde med brand til følge.
Brænd det udendørs på en sikker plads.