Hornfiskejern Hornfiskeudbener
Hornfiskejern, hornfiskeudbener, hornfisk udbener, samme redskab med forskellige navne for den samme ting
Hornfiske udbeneren gør det nemt og hurtigt at udbene Hornfisk, specielt her i foråret hvor Hornfisken kommer i stimer og du kan være heldig at komme hjem med en større fangst er det oplagt at tage Hornfiske udbeneren til hjælp.
Vigtigt!!! Det kan lyde skørt men er ikke desto mindre rigtigt, Hornfisken må ikke være for frisk hvis du vil bruge Hornfiskejernet til at hive skelettet ud af røven på Hornfisken
Rens fisken og læg den på køl i køleskabet til næste dag, alternativt skulle man kunne snyde ved at putte fisken i fryseren i et par timer, og nogle påstår at man opnår samme effekt ved at nedsænkle fisken i kogende vand i 3-4 sekunder og så afkøle med det samme
Årsagen er at man skal have overstået "dødsstivheden" så er kødet modnet tilstrækkeligt til at jernet kører nemmere igennem og efterlader et noget pænere resultat.
- Rens fisken(Dagen før)
- Læg den med ryggen op, flad filetterne ud til siden, trim det helt tynde skin af i siderne
- Lav et snit ned i nakken uden at skære hovedet af, så er der lidt at holde i i starten
- kør jernet ind i kødet i små hårde ryg indtil du når et punkt nær halen hvor der ikke længere er filet af betydning
og nej, jernet skal IKKE slibes, det skal IKKE være skarpt, hverken i spidsen eller i siden