Østers Kniv Berkley
Østers Kniv Berkley 4" ca 10 cm
Tag på Østers Safari!!
Både Vadehavet og flere andre lokaliteter huser i dag store østersbestande, Limfjorden rummer også naturlige bestande af østers
Der forventes at der snart er store bestande af japanske, også af nogen kaldet Stillehavs østers, vil indfinde sig i så store mængder at de bliver nemme at høste, sidst jeg så en atikel om dette emne var i svenske medier der omtalte en enorm invasion på Bohuslens kyster og skærgårde(området fra Gøteborg til norges grænsen)
Så bortset fra at disse stillehavs østers er invasive og dermed uønskede så er det nok umuligt at fjerne disse igen fra vores natur, svenske medier fokuserer på at de kan blive en resource der kan gavne det kystnære fiskeri og være til glæde for pasionerede østerselskere der enten fremover kan købe friske østers med kort transporttid eller selv kan gå i felten og finde nogle af havets virkelige delikatesser selv
En østers kniv er en selvfølge, ellers får du ikke noget at spise!
Også nogle neoprenhandsker, spande, en rive, waders eller skridt waders kunne være tæt på uundværlige på din jagt efter havets guld
Du kan google ordet stillehavsøsters, så fremkommer en masse artikler, både officielle og andet stof, her er et link til naturstyrelsen http://naturstyrelsen.dk/77756
Du hjælper de Danske østers ved at spise løs af Stillehavs østersen, når du er på jagt så kan du se forskellen ved at den Danske er mere rund, Stillehavs østersen er aflang og ofte meget stor, helt op til 40 cm!, men vanligvis ca 20 cm
Artiklen/linket fra naturstyrrelsen har jeg fundet maj 2015, jeg kan ikke se en dato så desværre kan jeg ikke fortælle hvor up-to-date den er, men den henviser til følgende lokaliteter hvor disse store østers forekommer: I dag er stillehavsøsters almindelig i Vadehavet og kan findes i dele af Limfjorden, Isefjord og Horsens fjord.
Som med så meget andet Sea-Food er der mange måder at tilberede på så det vil jeg overlade til kogebøger og jeres fantasi, men iagtag fødevare sikkerheden, hold korte transporttider, afkøling, høj hygiejne i køkkenet osv