Tændstål Ildstål Firesteel

195,00 DKK

Ildstål med hjortetak håndtag stor model unika

Tændstål Ildstål Firesteel, flere navne, samme ting

Denne model er med unika hjortetaks greb, dvs at ingen er ens, her er brugt materiale fra naturen og derfor er alle unika.

Selve grebet er stort, nok også større end de fleste andre modeller du kan købe, det gør det noget lettere at håndtere ildstålet når der skal tændes op.

Selve ildstålet hører også til de store, dette er den størrelse man  kalder military, dvs tyk og lang, igen en fordel når der skal tændes op, det er simpelthen nemmere at få den ønskede gnist.
Den store diameter gør at du kan have dit ildstål i mange år, her er til tusinvis af optændinger.

Det er ikke svært at tænde op med et ildstål, det hele ligger i forberedelserne og lidt tålmodighed med at lære det i praksis.æ

Du skal have et knastørt materiale som feks noget fin tørt græs, ved siden af bålpladsen har du så helt tynde pinde, evt blade Fyrrenåle kogler mm,  så lidt flere noget tykkere pinde og til sidst det egentlige bålmateriale, tykke grene og brændestykker.

Lav en sikker bålplads med noget læ, dette er vigtigt!
Placer dit tørreste materiale(græs eller hø) så tæt på læet som muligt, hold ildstålet helt ned i materialet så gnisten skal springe så kort som muligt
Stryg så bagsiden af din kniv mod ildstålet , tryk relativt hårdt ned på ildstålet og ikke for hurtigt, du finder hurtigt ud af hvad der giver de bedste gnister.

Når den 3000 grader varme gnist tænder dit græs giver du læ med hænderne og puster forsigtigt gnister til små flammer.

Nu bygger du lynhurtigt dit bål op med de små kviste mm du har lagt klar, pust gerne flere gange undervejs men ikke så hårdt at du puster dit spirende bål ud.

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tændstål Ildstål Firesteel
Senest viste