Billigt Tændstål ny forbedret model
Her får du et billigt Tændstål der laver 3000 grader varme gnister!
Tændstål virker i alt vejr, dit problem er at finde noget tørt i naturen der nemt antændes, men bare rolig, der findes udveje, lidt snyd kan være nødvendigt en gang i mellem!
Brugssanvisning:
Ret tændstålet helt ned mod det du vil antænde, helt kort afstand, stryg med "strikeren", metalstykket der medfølger og sidder i kæden, hårdt og langsomt, gnisterne er hele 3000 grader varme og skal nok antænde dit omhyggeligt udvalgte optændings middel der skal få selve bålet til at flamme op.
Brug gerne noget der kan flyttes, alternativt hav noget let brændbart såsom strå, hø, tørt lyng knastørre tynde grene mm klar som du kan føre ind over dine gløder så du kan stikke det ind i bålet.
Du kan også tænde op på selve bålpladsen hvis der er læ nok, hav alt klar så du hurtigt kan bygge bålet op.
- Find læ
- Placer dit optændings smuld,hø mm der skal modtage gnisterne
- Tænd op med ildstålet
- Pust forsigtigt liv i gløderne
- Hurtigt ind over med noget meget let antændeligt såsom mere tørt græs, hø ect, pust ilden større
- Begynd nu at bygge bålet op med kviste, pinde og til slut store grene kævler etc
- Nu har du et bål der kan holde rovdyr væk, give varme og varme et herligt bål måltid på!
Snydetrick til optænding:
- Brug håndhygiejne sprit, geleen tænder fint og man skal næsten intet bruge
- Tampax og OB er er rigtig gode og bør være i alle rygsække langt fra alfa vej, de er gode i skudhuller, de kan bruges i forbindinger, da de er helt sterile, MEN de er pakket helt tæt , fylder intet, vejer intet og brænder rigt nemt ved ganske få gnister
- Vat og vaseline, lidt farligt da det kan selvantænde blandet for tidligt men beholder du vaselinen i sin lille dåse og først kommer det på vattet i sidste øjeblik sker der intet, det brænder fortrinligt og lidt længere og er derved nemmere til at få et bål igang, vattet er vægen og vaselinen er stearinen kan man sige.
- Virker selvfølgelig også på Trangia spritkøkkener og gasbrændere til madlavning
ØV dig hjemmefra, hvis tænsdstikkerne er våde, alt er noget skidt, du fryser, din dåsemad er bundfrossen og ulvene cirkler omkring dig, så er det lidt sent at begynde at øve sig.