Krebsebrik Krebsebrikker

30,00 DKK
Krebsebrik 35 cm Diameter Billigste måde at fange ferskvandskrebs, eller flodkrebs eller Astacus astacus som de hedder officielt på dansk og latin

Krebsebrik, en Krebsebrik er nok noget af det enkleste og mest originale fangstredskab der findes, jeg er sikker på at vores gamle forfædre brugte noget lignende og det er helt sikkert at Svenskerne den dag i dag bruger Brikker når de fanger krebs til deres krebsekalas.

En krebsebrik er enkel at bruge, placer noget mading på Brikken, læg en lille sten ved som synk, bind noget der flyder til snoren (inden du sænker ned!) så du kan finde Brikken igen, brug noget billigt såsom træstykker dunke etc, læg ikke Brikken længere ud end du kan nå eller sørg for at binde linen til noget på land, det mest praktiske når man skal røgte mange Brikker på en nat, er at ligge dem så tæt på land at du med en kraftig lygte kan se om der er krebs på Brikken, er der gevinst så hæv dem stille og roligt op.

Du ligger Brikker ud og checker dem med ca en times mellemrum hele natten(sålænge du orker eller har fået nok krebs!), Gummistøvler, en kraftig lygte, en målepind til at checke mindstemål med, og en spand stor nok er et must, en madpakke og en enkelt kold er også hyggeligt, tag evt de yngste med de første ture rundt om søen, det er herlige generations øvelser!.

Pandelygter er godt, både for store og små.

Generelt; Husk fredningstider og mindstemål, tag kun hvad du er sikker på bliver spist, tag to hanner pr hun(sikrer arvefølgen i søen!), er der ikke nok til et kæmpe svensk kalas, så supler med rejer, jomfruhummer og lignende, det går alligevel galt for dine gæster hvis de holde sig til reglen om en snaps pr klo!

Apropos mindstemål mm, Danmarks krebseavler forening, der kan findes på www.flodkrebs.dk har en bøn til dig der fisker krebs: Lad være med at blive for grådig og medvirk til en bedre bestand, deltag i det uvidenskabelige avlsarbejde ved at lade en del af dine krebs med store klør gå tilbage i søen, forsøg har vist at det kan have en ganske god effekt på størrelsen af klostørrelsen at lade noget af det gode gen materiale blive i søen, egentlig er det ganske logisk, høster vi alle de store krebs samt alle de med store klør så vil det ganske hurtigt sætte sine spor og kun skrællinger vil være tilbage til ugunst for os selv i fremtiden, så lad os undgå det samme som er sket i Afrika og Sverige, små elefanter med små stødtænder og små Elge med små opsatser.

NB Vidste du at man kan få støtte til udsætning af krebs hvis man har en sø eller kender en der har?? stort set al viden findes på www.flodkrebs.dk der er også en kogebog mm.
NB Selv om det er "svensk" tradition at få sig en lille en når man lyser krebs, så ungå at få for meget, kombinationen, Sprut, Mørke, Vand, Alene er en rigtig dårlig kombination.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Krebsebrik Krebsebrikker
Senest viste