Rejehov Rejenet Rejestryger Reje strygenet Tilsendt nærmeste GLS shop
Rejehov Rejenet Rejestryger Reje strygenet, alt sammen navne for den samme type fangstnet og metode til at fange de eftertragtede fjordrejer.
NB Grundet fragtfirmernes uvilje mod at fragte noget der ikke er indpakket i en 6 kantet kasse giver det os en del bøvl og besvær, derfor den noget højere samlede pris på en indpakket og sendt Rejehov der i øvrigt kun kan sendes med GLS til en shop, ikke til adressen hvor du bor.
Se også prisen for afhentet i butikken i Frederikssund
Rejesæsonnen er lang, så en Rejehov er billigt legetøj, Rejesæsonen strækker sig normalt fra ca. 1. april til 30. september alt efter vand- og vejrforholdene.
Todelt rejestryger så den er nemmere at have med i bilen, skaftet samles med snaplås, ingen løse dele.
Fjordrejer fanges med en rejehov eller rejestryger som nogen kalder dette værktøj, når man vil fange rejer må man sætte sig ind i sit byttedyrs biologi, man bør kende rejens levesteder, det gør det nemmere at få en god fangst
Rejer der fiskes efter er:
Tangrejer, Fjordrejer, Brakvandsrejer, Sandrejer
En rejehov virker ved at man bevæger rejehoven over bunden og derved skræmmer rejen op af sandet hvis det er en Sandreje eller Fjordreje, farten skal være tilpas, dvs. at den skal være netop så tilpas høj, mit bud er 1-2 kilometer i timen, så rejen kan nå at blive forskrækket og springe fri af sandet den har gemt sig i, og komme op i en højde over sandbunden så den kan scoopes ind i nettet, farten skal holdes så rejen ikke kan svømme sig fri igen, rejen er en elendig svømmer så 1-2 kilometer i timen rækker.
Den mest delikate fjordreje er Roskilderejen, den opfører sig en anelse anderledes end sine fætre, den opholder sig på lidt dybere vand, ofte hoftedybt, og er således ikke noget for mindre børn at gå efter, den gemmer sig i blæretang og rigtig ofte i ålegræs, fang Roskilderejen ved at lave fejende bevægelser igennem ålegræsset, gør det forholdsvis roligt, ålegræs er en sart og truet plante og så er den en forudsætning for rigtig meget liv i fjordene, så pas på ålegræsset!
Med Roskilderejen er det en nødvendighed at man har en spand eller to med så man kan sortere fangsten, ålegræsset gemmer på en del liv og det kan ikke undgåes at andet end rejer kommer med
Tøm rejehoven jævnligt så du ikke spilder en større fangst hvis du er uheldig, hav gerne en spandmand gående lige efter.
Rejerne opbevares levende i spand med rigeligt køligt vand, skift gerne vand hvis det er meget varmt, gøres enkelt ved at tømme lidt ud og hælde friskt vand oveni.
Husk at have lidt tang i spanden, rejer kan dø af stress hvis de ikke har et sted at sætte sig, gælder specielt Roskilderejen
Der er mange måder at spise friske rejer på men følgende er de klassiske og alle bør de testes så favoritten kan kåres:
Helt friskkogte fjordrejer der stadig er lune, kogt i medbragt gryde direkte på stranden, spises som de er!
Klassikeren over dem alle: Rejemaden!, lyst brød evt ganske let ristet, kan varieres men bør holdes simpel så rejen er i centrum, så brød, smør, rejer! mayonaise, ET vrid med peberkværnen, evt citron dråber, Voila!
Udvidet Klassiker: Lyst brød med smør, salatblad, rejer, smørstegte asparges, dild og salt og peber
Milde salater hvor rejens delikate smag kommer frem, spar ikke på rejerne, ønskes en fyldigere salat kan der spædes til med æg i kvarte, lidt kerner i form af solsikker, Hold rejerne i centrum ved at servere godt lyst brød til , gerne med bid og karakter, men smagsmæssigt til den lyse side